Plasproblemen en toch op pad?

Incontinentie-bij-ouderen

Mevrouw J. is 83 jaar en niet meer zo goed ter been. Ze loopt daarom langere stukken met een rollator. Vorig jaar werd ze uitgenodigd om samen met een groep senioren een dag naar de stad te gaan voor een bezoek aan de markt en museum de Fundatie. Net als ongeveer een kwart van de zelfstandig wonende ouderen lijdt mevrouw J. aan ongewenst urineverlies. Veel mensen zouden daarom thuisblijven. Lees verder hoe het mevrouw toch lukte om mee te gaan.

Mevrouw J. ging, ondanks haar ongewenst urineverlies, er toch op uit. Vooraf nam ze contact op met diegene die het uitje organiseerde. Ze vroeg haar op welke plekken voor haar toegankelijke toiletten waren. Een hele stap, want 15% van de mensen met plasproblemen praat hier uit schaamte nooit over.

Thuis heeft ze bij het toilet een schaar aan een elastiek hangen om het incontinentiemateriaal makkelijk los te kunnen maken. Dit keer had ze in haar handtas zoals altijd een verschoning. Daarnaast had ze in haar handtas een schaar aan een oude horlogeketting vastgemaakt. Haar handtas hing ze aan de deur van het toilet. Doordat de schaar vastzat aan haar tas, kon hij ook niet op de grond vallen. Op deze creatieve manier kon ze ook buitenshuis zelf naar het toilet gaan en hoefde ze anderen niet om hulp te vragen.

Post by adminThus2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *